Komend seizoen (2023-2024) staan we in de Herengrachtkerk stil bij het thema; schatgraven.

Als christelijke gemeente mogen we samen de vreugde van het evangelie beleven. Dat doen we ook op tal van manieren en iedereen is welkom om deze vreugde te delen. Niet voor niets spreken we over het evangelie; de blijde boodschap.

Al kan het gebeuren dat de vreugde van deze boodschap lang niet altijd de boventoon voert in ons (gezamenlijke) leven. De een is zo druk met het dagelijkse leven te leven, dat hij of zij in de drukte het zicht op het evangelie is verloren.  Een ander weet eigenlijk niet meer zo goed om woorden te geven aan het evangelie in deze tijd. Weer een ander is het zicht op het evangelie verloren door verdriet of lijden. En zo zijn er nog wel meer redenen aan te dragen waarom het evangelie lang niet altijd voor ons voelt als een blijde en goede boodschap.

Genoeg redenen om een seizoen lang met elkaar te gaan schatgraven. Allereerst door na te denken over wat onze schat eigenlijk is. Daarna, in het tweede blok, denken we na over hoe je kunt schatgraven, maar ook wat je daarin kan belemmeren of juist kan aansporen. Als laatste denken we in aanloop naar Pinksteren na over de vragen hoe we persoonlijk, maar ook gezamenlijk vreugde kunnen beleven aan de schat.