In januari 2023 reisde onze predikant af naar Curaçao, op zoek naar sporen van slavernijverleden. Deze reis resulteerde in een indringend beeldverhaal: Reis, dans en spring je mee? Op zoek naar sporen van slavernijverleden op Curaçao.
Dat beeldverhaal bestaat uit acht foto’s met bijbehorende teksten en is de komende weken te zien in de Herengrachtkerk. Het geeft een mooie aanleiding om met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan. 
“Hoe werkt het slavernijverleden door op een eiland in ons koninkrijk dat bekend kwam te staan als doorvoerhaven van slaven?” “Welke sporen zie je daarvan terug in de kerken?” “En hoe wordt er in plaatselijke kerken al dan niet bewust een plek gegeven aan dit verleden in het heden?” Deze vragen waren aanleiding om naar Curaçao af te reizen en ons oor te luister te leggen in diverse kerken.
Ga je mee op reis aan de hand van een achttal foto’s? Kom dan in de komende weken langs in de Herengrachtkerk. Weet je welkom om niet alleen de foto’s te bekijken, maar ook om er over door te spreken onder het genot van een kop koffie of thee. De kerk is geopend op donderdag 29-06, 06-07 en 13-07 van 9-12 uur. De komende zondagen (09-07 en 16-07) is er ook gelegenheid om de foto’s te bekijken en erover door te spreken. 

Mocht je het beeldverhaal thuis in alle rust willen bekijken. Dat kan, want het is gepubliceerd in het magazine Naast. Via deze link: https://www.flipgorilla.com/p/27651685740458736/show.