Vanaf a.s. zondag 3 oktober hoeft er geen anderhalve meter afstand gehouden te worden tijdens erediensten in de Herengrachtkerk. Het fietsenhok en de achteringang zijn ook weer open, je hoeft je niet van te voren aan te melden en de zitplaatsen zijn vrij. Er wordt wel gevraagd om gepaste afstand te houden. We zijn blij dat we weer onbelemmerd naar de kerkdiensten kunnen gaan en hopen dat dit een breed gedeeld gevoel is. Al zullen sommige gemeenteleden en gasten het om tal van redenen ook spannend vinden om weer met grote groepen bij elkaar te komen. Vandaar de oproep om goed op elkaar te letten, gepaste afstand te houden en elkaar lief te hebben.

Om dat allemaal goed te laten verlopen gelden deze maatregelen:

• Tijdens de dienst staat de ventilatie aan, op de zachtste stand. Dat hoor je wel een beetje, helaas.
  • In het middenvak worden de achterste banken (herenbanken) en één rij stoelen ervoor vrijgehouden voor wie nog wel 1,5 meter afstand wil houden. (Er hangen ‘gereserveerd’-bordjes. Wil je daar zitten, meld dat dan bij het welkomstteam).
  • Koffiedrinken na de dienst: daarvoor geldt een looproute door de multifunctionele ruimte. Ingang is de voorste deur bij de ouderlingenbank. Je kunt koffie en dergelijke meenemen en direct doorlopen naar de achterste deur om naar buiten te gaan om daarna koffie te drinken langs de gracht.

We hopen je binnenkort welkom te mogen heten in de Herengrachtkerk en wensen je een gezegende dienst toe!